Asbest verwijderen

Asbest verwijderen is verplicht. Voor 2024 moeten alle asbestdaken in Nederland verwijderd zijn!

Asbestdaken zijn voornamelijk te vinden bij boerenbedrijven en industriële bouw, maar ook op huizen, tuinschuurtjes en garages van particulieren. 

Asbestinventarisatie

Asbestsanering mag u niet zelf doen als het om meer dan 35 m2 gaat. U heeft daarvoor een gecertificeerd bedrijf nodig die een asbestinventarisatie doet, een rapport laat opstellen en een sloopmelding doet. Asbest Wat Nu kan het gehele proces van asbestverwijdering voor u begeleiden. 

Asbest verwijderen en nieuw dak

Nadat het asbestdak is verwijderd (door een extern gecertificeerd saneringsbedrijf) kunt u vervolgens nieuwe (geïsoleerde) dakpanelen plaatsen. Wij bieden u een totaaloplossing en regelen alles, van inventarisatie tot een nieuw dak. Bij Asbest Wat Nu heeft u de keuze uit geïsoleerde dakpanelen, enkelstaal en geheel afgewerkt met zetwerk in kleur.

Asbest Wat Nu!? De totaaloplossing voor asbestdaken!

Subsidie voor asbestdaken

Asbest verwijderen vraagt om een investering, maar biedt ook kansen. U kunt tot en met 31 december 2019 gebruik maken van de subsidie voor particulieren en bedrijven.  De hoogte van de subsidie per m2 is € 4,50 met een maximum van € 25.000 per adres.

Volgens verschillende specialisten, politici en asbestsaneerders is de deadline voor asbestvrije daken in 2024 een hele uitdaging. Het tempo van de saneringen ligt te laag waardoor in de komende jaren er wellicht een gebrek aan capaciteit ontstaat.

Meer informatie over asbest verwijderen?

Wacht niet tot het laatste moment en voorkom een boete. Neem voor meer informatie vandaag nog contact op met Asbest Wat Nu! Bel 0517-234013 en vraag naar Tjeerd van der Meulen.

 

 

Heeft u vragen? Bel 0517-234013   |   Calamiteiten? Bel 06-51854985