Asbestinventarisaties huursector ook weer van start

Asbestinventarisaties huursector ook weer van start

Ketenpartners hebben een plan van aanpak gemaakt waardoor asbestinventarisaties en onderhoudswerkzaamheden binnenshuis weer van start kunnen.


In dit artikel:

  • Asbestinventarisaties weer van start
  • Nieuw protocol en werkwijze

Met een helder plan van aanpak, slimme tools en duidelijke voorlichting van onze ketenpartner kunnen de asbestinventarisaties, technische opnames en onderhoud van huurwoningen vanaf week 14 ook binnenshuis weer veilig van start. Onze ketenpartners ontwikkelden zeer vlot een protocol en werkwijze die coronaproof is.

Met deze nieuwe werkwijze kunnen asbestinventarisaties, technische opnames en onderhoudswerkzaamheden weer doorgang vinden in de woningen. Een goede ontwikkeling, omdat het zekerheid geeft aan bewoners, werknemers en organisaties in het vastgoedbeheer. Na de asbestinventarisaties en technische opnames gaan de uitvoerende partijen aan de slag met de voorgenomen onderhouds- en of renovatiewerkzaamheden.

Aanpak ketenpartners

De aanpak van onze ketenpartners gaat verder dan het protocol van het RIVM omdat het rekening houdt met de leefomgeving en gewoontes van bewoners. De werkwijze bestaat onder andere uit een intakegesprek, een mobiel informatiepunt en een intekenlijst. Op die lijst staat precies waar, wanneer, hoe lang en door wie in de betreffende woning wordt gewerkt. Verder desinfecteren ze de ruimtes vooraf en bij oplevering. Daarnaast krijgen kinderen via educatieve animaties uitleg over het proces. Tot slot installeren ze een bel om op veilige wijze een vraag te kunnen stellen aan de onderhoudsmedewerker in huis.

Vragen over asbestinventarisaties in de huursector?

Heeft u vragen over dit bericht neem dan gerust contact met ons op.

Add comment